tisdag 20 oktober 2009

Tvättuppror!

Gud, vad jag är trött på att tvätta! Jag tycker inte jag gör annat - varenda lördag (och ibland även söndagar!) går åt till att sortera tvätt, ladda maskinen, hänga upp tvätt, ladda maskinen igen osv, osv i alla oändlighet. Men nu är det slut med det!
I söndags när jag med skohorn försökte klämma in en liten tunn topp i ena garderoben, slog det mig helt plötsligt, att trots att jag har hur mycket kläder som helst, så verkar det som om jag använder samma kanske tjugo plagg hela tiden. De andra stackarna hänger bortglömda och oälskade på sina hängare tills det är dags att skicka iväg dem till Myrorna - efter en viss karenstid (ett par år eller så) i källaren. Undra på att jag måste tvätta så ofta!
Men, som sagt, det hör till historien. I söndags förmiddag började jag med att slita ut allt ur garderoben och slänga det i en stor hög på golvet. Tanken var egentligen att jag skulle rensa ut lite, men det är ju fullständigt omöjligt - de är ju mina vänner! Så istället började jag med att ta fram ett plagg och sedan gräva igenom högen igen för att hitta något som matchade och så höll jag på tills jag hade fått ihop en fullständig outfit - fullständig som i överdel, underdel, skor/stövlar, underkläder, strumpbyxor/leggings, halsdukar, handskar och ytterkläder – med andra ord: Rubbet! Det var faktiskt riktigt roligt med många glada återseenden - en del grejor som jag har haft på mig kanske en gång och vissa t o m med prislappen kvar! Det tog i princip hela dagen men nu har jag inte mindre än arton fullständiga outfits hängande, klara att bara plockas ut och sättas på. Om The Sartorialist råkar förirra sig till Östergötland, så är jag redo för min (när-)bild, Mr Schuman!



Välorganiserad garderob!


Måndagens outfit!

Och då pratar vi bara om en garderob! Jag har fortfarande en till att organisera. Det kan jag göra på lördag när jag har hur mycket tid som helst över eftersom jag inte behöver tvätta…

3 kommentarer:

  1. Vad kul med alla outfit du har nu! :D

    SvaraRadera
  2. Snacka om organiserad! I'm impressed!

    SvaraRadera
  3. Jag är lite imponerad själv, faktiskt!

    SvaraRadera

Den goda människan i Sezuan

  Den goda människan Sezuan var sista föreställningen för säsongen på abonnemanget och det var inte med höga förväntningar vi förpassade oss...