lördag 6 februari 2010

Ännu mera blogg!!!

Som de flesta av er redan vet (och ni som inte vet det får helt enkelt försöka vara lite mer uppmärksamma!), så startades ju den här bloggen mer eller mindre under protest - eller åtminstone under påtryckningar - eftersom den var en uppgift på en kurs jag gick på Högskolan i Skövde förra våren.


Nu är det så att jag av vissa anledningar (främst studentrabatten och tillgång till Campusbussen) har hoppat på ytterligare en kurs, nämligen Webbpublicering på Linköpings universitet. Jag hade väl förträngt att jag sökt till kursen, så det blev lite bråttom när den helt plötsligt började och vi fick en inlämningsuppgift som skulle lämnas in förra söndagen. Som tur är, var första uppgiften att plita ihop en liten enkel hemsida - någonting som t o m jag klarar av - så det lyckades jag reda ut. Och i tid!

När jag sedan satt och läste lite om kursen och kollade kommande uppgifter, visade det sig att uppgift 4 (naturligtvis?) är att skapa en blogg! (Fortsätter det på det här viset kan jag nog ta ut en kandidatexamen i ”Att starta en blogg” om tio år eller så…)

- En blogg till!!! Jag har ju problem nog med att fylla den här!

Nu vet ju jag att det finns stoll folk som hanterar flera bloggar på en gång utan problem men enligt min åsikt är de någon slags über-människor som varken verkar ha behov av sömn, föda eller träning (eller anställning?), så dem törs jag inte jämföra mig med.

Men som jag förstod det finns det möjlighet att använda en redan existerande blogg, under förutsättning att man mixtrar lite med den, ändrar vissa saker. Just nu håller jag på och velar lite och analyserar vilket som blir bäst att göra (och naturligtvis vilket som innebär minsta ansträngning från min sida). Jag har lite tid på mig för att bestämma mig – det är inte förrän uppgift 4 som vi ska börja med den och just nu håller jag på med uppgift 2. (Eller, rättare sagt, eftersom uppgift 2 ska vara inlämnad imorgon söndag före midnatt, så jag borde nog börja med den snart!)



Jag vill dock förvarna lite att om jag bestämmer mig för att använda den här bloggen i stället för att starta en ny, så kanske ni tror att ni har kommit fel när ni går in någon dag framöver. Men det har ni inte. Antagligen kommer jag att vara tvungen att labba med layouten osv (jag har inte läst så långt än!) men förhoppningsvis slipper jag skriva en massa inlägg och artiklar för kursens räkning – det verkar som om all redovisningen ska ske via hemsidan jag knåpade ihop 22:56 i söndags – så det borde ni i alla falla slippa.

Återkommer med mer om det senare…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

April-väder

Snacka om aprilväder! För två dagar sen kändes det så vårligt att jag tog den här bilden på väg till jobbet. Idag ser det ut så här: Tack oc...