måndag 22 mars 2010

Garderober

Häromdagen fick jag ett oaonnonserat besök. (Jag avskyr sådana! Jag vill ha vill ha en ansökan i fyra exemplar minst sex veckor innan så att jag hinner sanera lägenheten!). Naturligtvis kommenterades Den Extra Garderoben, även kallad Lilla Soffan, där jag förvarar några av säsongens kläder som inte får plats i, låt oss kalla dem De Ordinarie Garderoberna. (Off-season-kläder förvaras på vinden och i källaren tills det är dags att kalla in dem till tjänstgöring.) ”Du har för mycket kläder!”, var en av kommentarerna - men det är ju löjligt! Det är ju snarare så att jag har för få och för små garderober!

Som vanligt fick jag tipset att ”skänka det jag inte använder till Myrorna eller liknande” – precis som om det vore någonting jag aldrig hört talas om förut! Jag tycker jag släpar säckvis med kläder till både Myrorna och andra ställen stup i kvarten. Dessutom är de där plåtlådorna som de ställer upp alldeles för små, sist jag var och lämnade grejor fick inte allt plats utan jag fick åka vidare till en annan låda. Och jag kan ju inte göra mig av med allt jag inte använder för tillfället! Det är inte sällan jag införskaffar ett reafynd som jag inte omedelbart har behov av eller som inte passar till något annat jag har i garderoben just då. Då får det hänga och liksom mogna till den dag då jag oförhappandes stöter på det i jakt på någonting annat och tänker: ”Åh titta, den här blusen/jumpern/jackan passar ju utmärkt till byxorna/kjolen/skorna som jag köpte häromdagen! Jag ska bara klippa bort prislappen.” Händer sådant aldrig er?

Nej, det finns nog bara en lösning – jag får helt enkelt göra om köket till en extra garderob. Jag använder det ju ändå nästan aldrig och om jag flyttar in frysen och mikron i sovrummet, så kan jag ta bort allt onödigt bjäfs (spisen, ugnen, skåp osv) och i stället ställa in klädställningar. Då borde jag få plats med de flesta kläder jag har – åtminstone fram till sommar-rean!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

April-väder

Snacka om aprilväder! För två dagar sen kändes det så vårligt att jag tog den här bilden på väg till jobbet. Idag ser det ut så här: Tack oc...