onsdag 14 april 2010

Äntligen...

...har jag fått min inbjudan till releasepartyt för Anettes bok! Jag började tro att det hade fastnat någonstans eller skickats av misstag till någon annan La Rubia (som om...!). Men nu har jag i alla fall fått den!

För ni har väl inte missat att Anette (även känd som min vän författaren Anette Kindahl) får sin fantastiska debutroman Kokongen utgiven av Bonniers nu i dagarna?


Kokongen av Anette Kindahl

Jag har väntat på det här i flera år. Ända sedan vi läste det första utkastet (2007? 2008? De verkar inte direkt snabba i bokbranschen!) har jag gått och väntat på att den ska ges ut så jag får läsa om den i bokform (det var liiiite krångligt med alla lösa papper sist!). Och den är otroligt bra, det kan jag lova! Ni kan läsa vad Bonniers skriver om den här. Dessutom kan ni läsa en intervju med författaren (nämnde jag att vi är kompisar?) här.

Om ni inte tror att jag är kompis med Anette (författaren, ni vet!), så har jag bevis! Här är en bild med La Rubia (eller La Gorda som jag hette på den tiden – det är 20 kilo sedan!) och författaren på amfiteatern i Bosra i Syrien 2005.

Visst är vi märkvärdigt stylade i håret för att utforska ruiner!

Så nu har jag ju gått och trånat efter att få gå på ett releaseparty och frottera mig med en massa litterati (jag förväntar mig inte så mycket glitterati däremot!) och nu är det snart dags. Dessutom berättar Anette om sin bok och läser lite ur den på Stadsbiblioteket (Café Swartz) den 28 april, kl 18:30 och det kan man ju inte missa. Det är dessutom fri entré. Gratis är gott!

Och nu slogs jag av en tanke: Herregud, vad ska jag ha på mig? Glasögon, antar jag är ett måste – bland alla bokmalar - så de tror jag är intellektuell. Eller åtminstone att jag kan läsa! Men vad passar till glasögon, då? Ingenting jag har hemma i alla fall! Då måste jag nog ta en sväng i lite affärer och köpa en releaseparty-outfit! Och måste man så måste man! :-D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

April-väder

Snacka om aprilväder! För två dagar sen kändes det så vårligt att jag tog den här bilden på väg till jobbet. Idag ser det ut så här: Tack oc...