lördag 17 april 2010

Sommar-tema

Det märks att man är en rutinerad rea-haj när man inte aktivt behöver leta efter fynd längre, utan de kommer och anmäler sig själva!

När nu våren/sommaren är i antågande, har jag funderat lite på vilket tema jag ska satsa på för den kommande säsongen. Man kan ju inte bara kasta på sig några plagg hipp som happ, utan man måste ha en röd tråd... Och eftersom jag snart ska börja röra mig i författarkretsar, så kom jag på ett tema jag nog aldrig varit närmare än 100 meter, nämligen Boho-chic! Eller Etno-chic, kanske – vad vet jag? (Jag har ingen aning om det är ill-trendigt för tillfället eller inte men sådant orkar jag inte hålla på med längre – det tröttade jag ut mig med på åttiotalet!)

Jag känner mig helt enkelt redo för rysch och volanger och broderier efter hösten/vinterns lite strikta, fyrkantiga stil. (Droppen var nog när Bodil på jobbet tyckte att jag såg ut som en konferenssekreterare!) Och även om det bär mig emot, så kan jag till och med tänka mig (och jag kan knappt skriva det hemska ordet, händerna skakar så!) pasteller! (Jag klarade det utan att kräkas! Jag kanske har kommit i klimakteriet redan? Men jag har ju inte minsta lust att färga håret henna-rött!!!) (?)

I alla fall - åter till ordningen - så surfade jag runt lite grann i jakt på något flummigt i en färg jag inte brukar använda och på Sid and Sally hittade jag två tunikor/klänningar jag kunde tänka mig. De var ju naturligtvis inte på rea och det kändes konstigt, så för att vänja mig vid tanken bestämde jag mig för att vänta med att beställa dem till nästa dag. Och då fick jag ett mail från de trevliga människorna: ”Nu rear vi utvalda vårplagg! 30 - 70 % Rabatt”

Och tror ni inte att de hade satt ned just de två plagg jag tänkte köpa med 30 %? (Hur visste de det? Bevakar de mig? Är det musiken från Twilight Zone jag hör i huvudet?) Men jag är inte den som skådar given häst i munnen, så jag gick raskt in och beställde de här:


Saint Tropez-tunika (OBS! Rosa!), 499kr 349kr

Klänning Xin från Culture, 499kr 349kr

Observera att det är premiär, det är första gången jag visar upp mina rea-fynd innan jag ens har fått hem dem! Hoppas bara de passar – det ska ju vara lite rymligt och luftigt (väl?) så jag tog L i båda. Jag har för mig att åtminstone Saint Tropez är danskt så de borde väl har riktiga storlekar och inte kinesiska eller nåt! (En gång provade jag av misstag en kinesisk XXXL-kjol i Singapore, den satt som en benvärmare!)

Nu återstår bara att rensa ut allt strikt, svart murr från garderoben så börjar jag bli redo för sommarsäsongen. Men vänta! Jag måste ju ha någonting till mina inköp! En rea-haj får aldrig slappna av! Återkommer om det...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

April-väder

Snacka om aprilväder! För två dagar sen kändes det så vårligt att jag tog den här bilden på väg till jobbet. Idag ser det ut så här: Tack oc...