söndag 4 april 2010

Bio

Nu har jag någonting att säga som ni inte ofta hör ifrån mig, nämligen: Jag har varit på bio!

Japp, så är det. Vi vet ju alla att, förutom Flimmer-festivalen varje år, där jag samlar ihop mig och ser alla franska filmer som gjorts den senaste tiden och en och annan skum koreansk eller kosovo-albansk film eller liknande under en dryg vecka, så har ju inte jag varit på bio sedan före Kristus. Jag går hellre på teater och föredrar att se på film hemma i min egen soffa med en filt över knäna och en kopp te bredvid mig. Men nu blev jag i alla fall medlurad att gå och se Alice i Underlandet på påskafton.

När vi skulle köpa biljetterna kom jag på varför jag inte går på bio speciellt ofta: 125 spänn! för en film som jag kan köpa på dvd för 99:- för tre på Ica om tre månader! Ocker! Om man sedan dessutom ska köpa popcorn och en dricka går det på ytterligare 49, nu är vi snart uppe i en teaterbiljett. För det priset kräver jag att det är en bra film, annars ska jag ha pengarna tillbaka!



Men det var faktiskt riktigt bra! Väldigt snyggt animerat och riktigt häftigt med 3D! I början där var det nästan så att jag duckade när en blå boll kom flygande emot mig. Den filmen måste jag skaffa hem sedan. Men... kan man verkligen få samma 3D-effekt på TV-skärmen? Och måste man ha sådana där glasögon då? För säkerhets skull så snodde jag med mig mina hem. Vadå? För 125 spänn ska jag banne mig behålla glasögonen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skymningsmusik

Tyvärr var det lite manfall pga sjukdom på gårdagens 1800 hos oss, så Maria och jag fick hålla ställningarna själva. Vi inledde med lite god...