måndag 17 maj 2010

Glad pensionär?

Så här års får man (åtminstone jag) ju en massa pensionsbesked och det är ibland – ska vi kalla det intressant läsning. Ett sådant … eh … intressant besked fick jag häromdagen.


Fem spänn! Vad säger ni om det, va? Avundsjuka, eller? Ärligt talat, jag vet inte vad jag ska ta mig till med all denna rikedom. Det är ju tur att det är måååånga år kvar tills jag går i pension!

Det som bekymrar mig mest är nog vad som ska hända nästa år. Om man tittar lite närmare, så ser man att jag i början på året hade 48 kr. Sedan har väl den finansiella krisen, antar jag, slarvat bort 3 kr och så har de dragit 40 kr i avgifter för att ”förvalta” mina - från början - 48 kr.

Men om de drar 40 kr i avgifter nästa år också, då hamnar ju jag på minus 35 kr! Och ännu mer året därefter! Får jag börja betala pension då eller förpassas man till ättestupan direkt? Jag tycker det känns som om jag kan glömma att gå i pension överhuvudtaget! Jag kommer att vara tvungen att bli 100 år och jobba heltid ända fram tills dess!

Kan man vägra pension?

1 kommentar:

  1. Så sjukt! :-) Andra pensionssparar, du får betala din pensionsskuld i, hmm, 40 år (eller hur långt det nu är kvar till dess det är dags).

    SvaraRadera

Event på Akademikliniken

  Jag har många gånger gått förbi Akademikliniken och funderat på om jag inte borde gå in och se vad de kan göra för mig. Det finns ju en up...