fredag 18 juni 2010

BUS-uppdatering

Idag ska vi prata om ett ämne som intresserar mig enormt för tillfället, nämligen Mina Ben! Eller rättare sagt färgen på nyss nämnda ben. Som ni kanske minns köpte jag i ett anfall av ”två för en”-feber en brun-utan-sol – eller BUS som svartbältena i branschen kallar det – i sprayform för en tid sedan och ända sedan dess har jag försökt komma på hur jag ska handskas med den.


BUS

Nu, efter en omfattande empiriskt undersökning (jag har använt den tre gånger), kan jag nu meddela att det bästa (snyggaste!) resultatet får man om man:

  • först peelar ordentligt innan sprayningen,

  • sprayar 1-3 gånger och låter färgen ”sätta sig”, gärna över natten,

  • peelar noggrannt en gång till, och

  • sedan smörjer in sig med en lämplig fuktighetskräm

Jag sprayade faktiskt två gånger nu sist och det blev jag nöjd med. Jag instämmer med Helene på jobbet som säger: ”De behöver inte bli knallbruna, jag är tacksam bara de blir hudfärgade!”

För vita ben!

För bruna ben!

Lagom hudfärgade ben!

Det kan verka som BUS för Dummies, men jag upptäckte när jag praktiskt taget fick hålla en föreläsning om BUS på lunchen på jobbet i veckan att det verkar finnas ett behov av seriös forskning i ämnet.

Och på tal om forskning – nu har jag ytterligare en nominering till Nya Nobelpristagare om de någon gång skulle börja belöna lite viktigare saker. Numera ser listan ut så här:

  1. Fysikpriset - Den som uppfann plattången (jag kan väl knappast skriva matematik, eller? De har ju så konstiga kategorier!)

  2. Kemipriset - Den som uppfann brun-utan-sol som inte luktar avlopp, kladdar eller ger morotfärgade handflator i flera veckor

  3. Fredspriset - Den person eller forskargrupp som kom fram till att choklad är nyttigt

Jag återkommer med kandidater till de andra kategorierna längre fram.


2 kommentarer:

  1. Vilken tur att jag inte behöver göra nåt!! ;)
    Jag tycker att jättebruna är jättefina på dig!
    Kramis

    SvaraRadera
  2. Ja, du har verkligen tur! Och orättvist är det också ;-)

    SvaraRadera

April-väder

Snacka om aprilväder! För två dagar sen kändes det så vårligt att jag tog den här bilden på väg till jobbet. Idag ser det ut så här: Tack oc...