tisdag 27 juli 2010

Från sen till Zen

I morse hände något som inte händer mig speciellt ofta - jag försov mig. Jag hade tänkt åka tidigt till jobbet eftersom jag var tvungen att gå tidigare, så jag ställde om väckarklockan innan jag gick och lade mig i går kväll.


Ställde om men glömde ställa den på ringning, som jag upptäckte när jag vaknade av mig själv halv sju!


Naturligtvis rusade jag ur sängen och började fara runt som ett skållat troll i vild panik. ”Herregud, vad ska jag göra? Jag får hoppa över frukosten! Och duschen! Och sminkningen! Skynda, skynda!” Men sedan – precis när jag var på väg ut genom dörren, håret på ända, hoppandes på ena benet medan jag försökte dra på mig jeansen, med skorna under armen och en skiva knäckebröd i ena mungipan – så slog det mig plötsligt: Vad är det värsta som kan hända om jag kommer lite sent till jobbet för att jag har försovit mig för en gångs skull? Får jag sparken? (Tillåt mig småle!) Blir jag upphängd i tummarna i fikarummet och torterad med blöta kökshanddukar, androm till varnagel? (Inte mycket vits med det med tanke på att nästan alla ”androm” har semester!)


Så jag tog ett djupt andetag och satte på tevattnet. Jag gick från sen till Zen, kan man säga, och jag måste erkänna att det genast kändes mycket bättre. Jag gick igenom min vanliga morgonritual (kanske liiiite snabbare än vanligt) och släntrade in på jobbet strax efter nio (ganska lagom, faktiskt – jag hann starta datorn, ställa in maten i kylskåpet och sätta på radion innan morgonfikat!) och vet ni vad? Jorden gick inte under bara för att jag var lite sen! Det kan vara lite svårt att tro men så är det!


Hädanefter ska Zen vara mitt ledord! Nu menar jag inte att jag tänker komma drällande en timme för sent till, t ex nästa tandläkarbesök. Ånä! Om inte annat för att det blir så j-la dyrt! Och just där har vi formeln för Zen, nämligen ”Vad är det värsta som kan hända?”. Jag är alldeles för snål för att betala för ett tandläkarbesök jag inte ens har varit på, så där är det läge att sno sig på lite. (Faktum är att jag är nästan för snål för att betala för ett tandläkarbesök jag har varit på!) Däremot ska jag nog fortsätta hänga på låset när reorna startar, för där kan verkligen det värsta hända – nämligen att allting är slut i min storlek innan jag hinner dit! Man får ha lite perspektiv!


Och på tal om rea… så har jag faktiskt några nya fynd att rapportera. (Snygg övergång, va? Jag är berömd för mina smidiga övergångar!)


Kjol RedGreen från Pagelle, har kostat 999kr, jag betalade 499,50 (50%).


Den ser lite stor ut, Signe har liiiiite smalare midja än vad jag har men faktum är att den satt lite löst på mig också. Det är en 38:a - om alla deras kläder är så stora i storleken så har det här märket potential att bli ett av mina favoritmärken!

Denimbussarong InWear, också från Pagelle, har kostat 799kr, jag betalade 399,50 (50%)


Kortärmad tröja Wico, även den från Pagelle, har kostat 799kr, jag betalade 239,50 (70%)



Esprit-jeans, har kostat 599kr, nedsatta med 50% till 299,50. Esprit-väska, har kostat 349kr, nedsatt 30% till 244,30. Skor från Eurosko, har kostat 699kr, nedsatt 50% till 349

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skymningsmusik

Tyvärr var det lite manfall pga sjukdom på gårdagens 1800 hos oss, så Maria och jag fick hålla ställningarna själva. Vi inledde med lite god...