torsdag 16 juni 2011

För-rea

PreSale och För-rea (ibland även VIP-rea) verkar vara les mots du jour just nu. Jag har fått hur många inbjudningar som helst från butiker och online-butiker som jag knappt har hört talas om. De låter alltid något i stil med ”Till just DIG, bara för att du är en sådan underbar människa/kund, skickar vi denna EXKLUSIVA inbjudan till Pre Sale/För-rea/VIP-rea! Kom och shoppa innan vi släpper loss Kreti och Pleti på skräpet som blir över!” Jag nästan känner hur de försöker slicka mig i örat! Inte för att jag har något emot ett och annat genomtänkt rea-fynd men jag protesterar emot att de tror jag är så blond att jag går på den lätta!


Igår kväll var jag i alla fall inbjuden (tillsammans med resten av stan) till för-rea på Sandströms. Jag försökte få med mig Annika som sällskap men hon var upptagen på annat håll. Stackarn – där gick hon miste om en chans att få se mig inte köpa någonting!

För det var faktiskt så, att jag visserligen hittade en eller två småsaker jag kunde tänka mig men de var ändå inte på rea och jag kunde inte tänka mig dem tillräckligt mycket för att stå i kö till provrummet en halvtimme och sedan i den tjugo meter långa kön till kassan.

Först tänkte jag underhålla er med en bild av varenda plagg jag inte köpte men batteriet var lågt i kameran så ni får föreställa er det i stället.


Och så en fråga i kategorin ”Världens största mysterier”: Varför måste alla kärringar över 45 alltid ha med sig sina karlar när de går på rea? De är f-n ta mig bara i vägen och de ser inte ett dugg lyckliga ut över att var där! På Sandströms har de faktiskt en Gubbdagis-hörna där de kan sitta och läsa kvällstidningar tills det är dags att gå bort till kassan och hala fram plånboken men vissa kvinnor verkar inte stå ut med livet om inte karln står och suckar bredvid dem när de går igenom varenda plagg. Varför, varför, varför?

2 kommentarer:

  1. Att jag missade denna världshändelse, att se dig inte köpa något! :-) Är media underrättade? ;-)

    SvaraRadera
  2. 60 Minutes skulle göra ett inslag om det, Financial Times har planer på en artikel med titeln "Is This The End Of Retail?" och någon som hette Josefsson Någonting har lämnat meddelande på voicemailen ;-)

    SvaraRadera

Kalla slingor

Så här års är alltid håret så trist och livlöst och det vill till lite professionell hjälp. Dags för slingor, alltså. Så här såg det ut när ...