torsdag 27 oktober 2011

Museo Evita y Jardin Botanico

Idag kände jag att det var dags för lite kultur igen, så efter skolan åkte jag subte till Palermo för att uppsöka Museo Evita. Jag hade ganska lågt ställda förväntningar och trodde det skulle vara lite töntigt, faktiskt, men jag blev ganska imponerad. Det var både snyggt och smakfullt och väl värt de 15 pesos som inträdet kostade. Dessutom pratade de flesta i personalen engelska – bara det!







Dessutom hade de en restaurang/café i anslutning till muséet och det var en riktig pärla! Buenos Aires är ganska bra på caféer av typen ”mysigt kondis från 30-talet”, jag har stött på flera stycken men det här är nog min favorit faktiskt. Det var mysigt både invändigt och utvändigt.



Både hyfsad mat och så kostade jag på mig en te med cheesecake till efterrätt som var riktigt god. (Men jag skulle ju önska att de lär sig att leche fría betyder kall mjölk!)

Servicen var sådär men så är det här så jag har vant mig.

Efter Museo Evita trotsade jag döden och tog mig över Avenida Las Heras för att leta efter ingången till den botaniska trädgården som enligt kartan skulle ligga där. Det visade sig också vara en riktigt trivsam oas (när man väl lyckades hitta in!) – ibland var det som en djungel och ibland som en park. Tyst var det inte, den ligger inklämd mellan tre stora avenidor och en bara lite mindre, så man hör trafiken hela tiden men så är det ju i Buenos Aires...





Det var inte bara jag som tyckte det var mysigt där inne :-)



Nu är det bara två dagar kvar här tills jag åker hem på lördag. Jag måste erkänna att jag börjar känna mig lite sliten…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skymningsmusik

Tyvärr var det lite manfall pga sjukdom på gårdagens 1800 hos oss, så Maria och jag fick hålla ställningarna själva. Vi inledde med lite god...