tisdag 28 februari 2012

Läge(nhet)srapport!


Nu har jag bott fyra dagar (och fyra nätter) i min nya lägenhet och det känns bara bra! Inte för att jag har fått ordning eller så – tvärtom, det är rörigare än någonsin – men jag är säker på att jag kommer att trivas alldeles utmärkt när det väl blir klart (om något år eller så!). Status just nu:

 
Flytten blev ju lite rörigare än jag hade tänkt i och med att jag blev (minst sagt!) olägligt sjuk och alla mina planer vad gällde nedpackning osv sprack rejält. Tack och lov hade jag ju bokat E-Xpress som gjorde allt jobbet på ett absolut föredömligt sätt – dessutom väldigt prisvärt. De klagade inte ens över att det visade sig att de var tvungna att lyfta upp en massa möbler på övervåningen - jag kan verkligen rekommendera dem!

Jag hade också bokat flyttstädning av den gamla lägenheten av MV Hushållstjänster och de gjorde också ett kanonjobb och det till ett mycket bra pris – rekommenderas också varmt!

Och eftersom jag redan har börjat låta som ett tacktal på Oscarsgalan är det lika bra jag fortsätter att tacka alla underbara människor som ställde upp:
Sandra (och Vidde) som både hjälpte mig att lägga ut byggpapp på golvet inför inflyttningen och som i mellandagarna körde runt med mig till varenda möbelaffär i Östergötland så jag kunde köpa nya möbler!
Jocke, som - med hjälp av morfar - körde flera turer till Returpunkten med en oändlig mängd skräp (bl a en gammal trampsymaskin som säkert vägde ett ton) utan att gnälla en enda gång! (Och som dessutom köpte byggpappen till golvet!)
Maria och Åke som åkte runt och hämtade och kånkade på det nya köksbordet och tv-bänken så jag fick hem dem!
Inger och Johan hjälpte mig att bära ner kartonger i källaren och Lena hjälpte mig att skruva fast benen på sängen och sätta möbeltassar på en massa grejer!

Tack för all hjälp!

Stålkvinna som jag är hade jag ju tänkt klara allting själv men ibland blir det inte som man planerat…

Nu gäller det bara att få lägenheten någorlunda presentabel utifall det skulle dyka upp några nyfikna typer till helgen. Sedan kommer det ju att ta bra mycket längre tid innan den blir exakt som jag vill ha den, men det gör ingenting. Det viktigaste just nu:
1. Hitta mitt smink och mina hudvårdsprodukter (just nu använder jag grejerna jag har i träningsväskan!)
2. Komma underfund med hur man ska få igång TVn via det avancerade media-skåpet!
 
3. Lokalisera och läsa igenom instruktionerna för micron, spisen, diskmaskinen, tvättmaskinen och torktumlaren, så jag kan börja använda dem.
4. Hitta det perfekta soffbordet!

Sedan fyller jag på listan vartefter!

Ett problem när jag flyttade in var att jag upptäckte att skåpen på nedervåningen hade placerats fel. Jag hade sagt till tidigare att jag ville ha dem stående ihop, så att det inte blev något dö-utrymme mellan dem men av någon underlig anledning hade de ändå placerats med två oförklarliga (och onödiga) smattar.
 
Men efter vädjan till Trevlige Tony har det nu blivit fixat till belåtenhet! (Jag förutsätter alltså att de tänker sätta dit dörren på skåpet i morgon!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Event på Akademikliniken

  Jag har många gånger gått förbi Akademikliniken och funderat på om jag inte borde gå in och se vad de kan göra för mig. Det finns ju en up...