onsdag 28 juni 2017

Östgöta-tripp 2017, del 1

Anneli och jag försökte prångla oss på Eko-turens Vikbolandssafari men den var tyvärr fullbokad (Vi kanske var lite sent ute...), så vi bestämde oss för att köra en egen Finspångssafari i stället.

Jag hade bestämt i förväg att jag skulle fota varenda ställe vi stannade på men det glömde jag ju raskt på första stället (Brinks gurkor) så där blev det inget fotande av. Däremot hittade vi Orga kvarn just för att det var så pittoreskt och fotovänligt. Så här ser t ex bastun där ut:


Jag handlade både på Brinks och Orga också - flädermarmelad och honung från Brunneby på Brinks (inga gurkor för mig) och fransk lemonad på Orga.


Därifrån åkte vi till Björke vävstuga, där vi både tittade på de vackra omgivningarna, morgonfikade och handlade.



Jag har så smalt köksbord att alla deras löpare är för breda för mig, så jag fick köpa metervara i stället. Nu ska vi bara se hur lång tid det tar innan jag kommer mig för att fålla dem...

 

Från Björke åkte vi vidare till Doverstorp och Hejtorps gårdsmejeri där Anneli köpte get-feta, get-parmesan och killing-korv...


... och jag stiftade bekantskap med en stilig kille med skägg som låg och vilade sig i skuggan.


Eftersom vi ändå åkte förbi Hävla Hammarsmedja, så stannade vi till för att beundra både den natursköna omgivningen...


...och den skapligt stora hammaren.


Vi stannade till och åt en sen men mycket god lunch på Rejmyre Gästgiveri och blev bjudna på glass och sorbet till kaffet av den trevlige krögaren.


I Rejmyre hittade vi även (till slut) Rejmyre Loppis & Outlet, som visade sig vara ett enormt stort ställe med massor av olika rum med både möbler (second hand), inredning (second hand) och kläder (nya). Det fanns en hel del intressant där, ska jag säga! Jag hittade t ex en Bitte Kai Rand långkofta/klänning i merinoull för 200kr.


Däremot handlade jag faktiskt inget varken på glasbruket eller i någon av antikaffärerna eller i klädaffären i Rejmyre och det hör inte till vanligheterna. Men jag är nöjd ändå, jag tyckte vi hann med en hel del på vår Road Trip ändå!

Nu ikväll skulle jag ha gått på sommarens första Zumba i parken men jag har lite ont i halsen. Jag hoppas det inte blir mer av det än så, eftersom jag planerar att åka till Kolmården imorgon - håll tummarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skymningsmusik

Tyvärr var det lite manfall pga sjukdom på gårdagens 1800 hos oss, så Maria och jag fick hålla ställningarna själva. Vi inledde med lite god...