söndag 3 september 2017

Östgötadagarna, del 2 - från Stens hus till Zarah

Tyvärr var det regnigt och kallt i stort sett hela dagen denna andra Östgötadag - men vi är väl vikingar! Faktiskt var det skapligt till en början, visserligen lite kyligt och inte tillstymmelse till sol och dagen inleddes med ett för mig helt nytt smultronställe, nämligen Stens hus i Graversfors.


Där var det vackert både inom- och utomhus.




Så det blev lite bakvänt - vi började med att fika i den mysiga miljön innan vi drog vidare.


Sen kom regnet! Efter några snabba (och blöta) stopp i Furingstad och Östra Husby åkte vi till Häradshammar och Zarah Leander-muséet.





Där hade vi turen att komma precis innan Brigitte Pettersson - Zarahs vän och sekreterare under tjugofem år - skulle kåsera om sitt liv med (och utan) Zarah, så vi satte oss naturligtvis ner i bekväm ställning för att lyssna. 


Och det var en riktig höjdare - hon berättade så engagerat och inlevelsefullt att man inte kunde låta bli att ryckas med i hennes berättelse. Fantastiskt!


Sen började vi bli lite hungriga och eftersom allting på Vikbolandet verkade vara på väg att stänga, så blev det till att åka mot stan i jakt på mat. Det blev grekiskt till slut - med massor av tsatsiki, förstås!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

April-väder

Snacka om aprilväder! För två dagar sen kändes det så vårligt att jag tog den här bilden på väg till jobbet. Idag ser det ut så här: Tack oc...