lördag 2 september 2017

Östgötadagarna - Från Fröö till Albacken

Dags för Östgötadagarna! En av årets trevligaste helger med så mycket att titta på och göra att man inte vet vart man ska vända sig. Men vi började med att dra oss mot sydväst och hamnade först hos Lanthem på Fröö gård.


De hade en massa fina textilier - för att inte tala om en massa fina servetter! - men jag fastnade mest för det gamla isskåpet/kylskåpet som naturligtvis inte var till salu.


Från Fröö gård var det inte långt till Ö Skrukeby, som hade en jättefin gammal kyrka med bl a en vacker gammal dörr och en häll till en Eskilstuna-kista.



Ö Skrukeby var för övrigt en av de charmigaste svenska byar jag nånsin har varit i och där fanns en trevlig hembygdsgård där man blev bjuden på te/kaffe och hembakta kakor.


Sen åkte vi tillbaka samma väg (som var ungefär 20 cm bredare än bilen) till Lillkyrka, där man också hade en söt liten... ja, kyrka.




Den var mindre än Ö Skrukeby kyrka och mer original men deras största stund sedan år 1200 var tydligen att altartavlan är med i Bergmans Nattvardsgästerna från 1963. Wow!



Från Lillkyrka bar det av till Hantverksgården i Ledberg, där man tydligen kan välja riktning här i livet.


De hade en trevlig butik och ett ännu trevligare café men vi var för hungriga för fika och åkte i stället vidare till...


...Albackens trädgårdsskafferi, där man kunde både köpa blommor, äta lunch och ta en kopp te med muffins efteråt.



En fullmatad dag på fler än ett sätt, alltså. Det märkliga var dock att jag faktiskt inte köpte någonting - inte ens servetter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sköna maj, välkommen!

  Idag kändes det verkligen som om våren är på väg! Eller kanske redan är här... Ganska stor gradskillnad mellan morgonen och eftermiddagen,...