lördag 2 december 2017

Jul på Löfstad

Det är ju tradition att Ulrika och jag varje år åker på julmarknad till Löfstad slott och i år var inget undantag. Nytt för i år var däremot att vi tänkte böja den yngre generationen i tid, så vi tog med oss lilla Ebba också. Och nytt för i år var också att det var så himla mycket folk att det var lång kö in i slottet!


Som tur var verkade det som de flesta i kön tänkte gå på visning i slottet, så när vi väl kom ner i köksregionerna var det inte så knökfullt som befarat (men ganska ändå!).

Som vanligt bakades det pepparkakor...


och såldes det en massa gott bröd, bl a lussekatter.


Det var färre säljare/utställare i år, kanske för att det verkade vara julmarknader överallt samtidigt, men Fria Läroverken var tack och lov där som vanligt - och som vanligt kunde jag inte låta bli att köpa en massa gottigt. Det blev  sex kolaklubbor, åtta praliner och ett minipepparkakshus att hänga i granen, allt för 80kr.


När det hade lugnat ner sig lite i paradvåningen så gick vi en liten sväng där också och bl a lyssnade på fin musik.

 

Väl ute igen så träffade vi på en (lite märklig) tomte som gav Ebba en klubba.


Och så får man ju inte missa Lions lotterier och jag lyckades faktiskt få ihop till två vinster (på 12 lotter) - en söt tomte till granen och några andra söta tomtar, som också går att hänga i granen innan man äter dem.

 
På vägen tillbaka till bilen tog vi en sväng förbi handelsträdgården där jag hittade en julros utan blad som jag hoppas kommer att leva länge, åtminstone över julen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Champagneprovning

  Vi fortsätter att hitta på trevliga aktiviteter i vår kulturförening. Idag var det champagneprovning - i vackra Wadströmska villan, förstå...