tisdag 9 januari 2018

Bra forskning


Choklad och vin - nyttigt!
 Äntligen lite forskning som känns relevant - åtminstone för mig! För det mesta verkar det som om all forskning går ut på att allt man tycker om att göra eller äta är i bästa fall bara lite farligt och i värsta fall absolut livshotande - men det finns bra forskning också (Tack och lov!). Den senaste veckan har det rapporterats flera goda nyheter från forskningens värld.

Först ut var israeliska forskare som rapporterade om att dadlar var bra för nästan allt - matsmältningen, levern, synen och dessutom skyddade mot åderförkalkning och en hel del annat. Härliga nyheter för mig som älskar baconlindade dadlar (för det kan väl inte spela någon roll om man lindar lite bacon runt dem, väl?). Helst ska man äta dadlarna till frukost, tydligen, och det ska jag väl kunna ställa upp på!

Men en (eller två!) nästan ännu trevliga forskningsnyhet(er) kom via Elle och visar att vin, ost och choklad är både bra för magen och för vikten. Det här blir ju bara bättre och bättre!

Inte nog med det, i anslutning till den artikeln hänvisar Elle även till en annan artikel där det hävdas att champagne är bra för hjärtat, minnet och dessutom innehåller färre kalorier än vin! (Nu måste jag nog snart lägga mig ner och vila en stund! All den här upphetsningen gör mig yr...)

Bra forskning verkar komma till den som väntat tillräckligt länge och nu väntar jag bara på forskningen som säger att glass är nyttigare än grönkål och att shopping är bra för hyn!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skymningsmusik

Tyvärr var det lite manfall pga sjukdom på gårdagens 1800 hos oss, så Maria och jag fick hålla ställningarna själva. Vi inledde med lite god...