Choklad och vin - nyttigt! |
Först ut var israeliska forskare som rapporterade om att dadlar var bra för nästan allt - matsmältningen, levern, synen och dessutom skyddade mot åderförkalkning och en hel del annat. Härliga nyheter för mig som älskar baconlindade dadlar (för det kan väl inte spela någon roll om man lindar lite bacon runt dem, väl?). Helst ska man äta dadlarna till frukost, tydligen, och det ska jag väl kunna ställa upp på!
Men en (eller två!) nästan ännu trevliga forskningsnyhet(er) kom via Elle och visar att vin, ost och choklad är både bra för magen och för vikten. Det här blir ju bara bättre och bättre!
Inte nog med det, i anslutning till den artikeln hänvisar Elle även till en annan artikel där det hävdas att champagne är bra för hjärtat, minnet och dessutom innehåller färre kalorier än vin! (Nu måste jag nog snart lägga mig ner och vila en stund! All den här upphetsningen gör mig yr...)
Bra forskning verkar komma till den som väntat tillräckligt länge och nu väntar jag bara på forskningen som säger att glass är nyttigare än grönkål och att shopping är bra för hyn!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar