måndag 27 augusti 2018

Mantorp


Jag har tjatat i flera år om att jag vill åka till Mantorptravet och spela på hästar och till slut lyckades jag äntligen bryta ner Marie och Anette så de följde med dit.

Det var inget vidare väder - regn och blåst (men det är det ju alltid där ute på Slätta!) så vi satte oss i Travrestaurangen och passade på att äta lite gott också. Jag tog Travets skaldjurssmörgås och den var riktigt skaplig.


Spel och dobbel är ju knappast min bästa gren - jag har det helt enkelt inte i mig - men det var riktigt roligt att vara där och spela på plats. Det var en V5-dag, vilket inte säger mig speciellt mycket, men vi lärde oss i alla fall att inte spela system efter första loppet då hela systemet gick åt h-e.


Så vi gick raskt över till att spela på vinnare och plats i stället, vilket gick om inte bra så i alla fall aningen bättre. Jag tyckte det var kul att kunna se loppet både på tv-skärmen och irl samtidigt men så är jag ju lättroad också.


Dessutom har vi nu lärt oss vad ett Montélopp är - det är när "kuskarna" rider i stället för att sitta bakpå i en sulky och dessutom var är tjejer.


Och inte blev man rik, heller! Jag spelade för 160kr och vann 103, dessutom tillkommer 50 spänn i inträde (? - inträde för att spela bort pengar???) och programmet för ytterligare 30. Och då har vi inte ens börjat prata om maten och bensinpengarna dit.


Men det var faktiskt jättekul och vi kan nog tänka oss att åka dit flera gånger. Nästa gång tänkte vi ta en fin sommarkväll så vi kan stå ute vid banan också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

April-väder

Snacka om aprilväder! För två dagar sen kändes det så vårligt att jag tog den här bilden på väg till jobbet. Idag ser det ut så här: Tack oc...