söndag 28 oktober 2018

Sweden Fashion & Beauty Day 2018


Efter förra årets superbesvikelse på Sweden Fashion & Beauty Day hade vi ju svurit på att hoppa över det i år. Men när vi hade fått beklaga oss via en enkät och senare fått mail där de dyrt och heligt lovade oss att de hade bättrat sig så bestämde vi oss för att de får en chans till. Och faktum är att det var betydligt bättre i år.

Hela evenemanget har ju helt tappat känslan av ”gala” och är mer som en branschmässa men den här gången var det åtminstone en relativt välorganiserad branschmässa och inte som förra året – en hästmarknad vars enda syfte verkade vara att klå besökarna på pengar.

Bland de saker som hade förbättrats var:


  • Bättre organisation överhuvudtaget, bl a vid själva entrén.




Lena och Annika hade inga problem med att hitta - eller få plats på - den pyttelilla röda mattan utanför VIP-entrén.
  •  Ett VIP-område, där vi som hade betalat mer för våra biljetter fick vårt (enda) glas bubbel och en liten wrap.

Bilden tagen uppifrån VIP-området!
  • Fler än 100 st stolar framför Stora scenen, syns här uppe till höger i bilden nedan, så att man faktiskt kunde få plats att se vad som hände där.


  • Möjlighet att boka in sig i förväg till Master Class med Akademikliniken (som vi ju alla tre lyckades få plats på). Nu vet jag inte om "Master Class" är rätt ord - det var i princip en uppräkning av vad ak hade att bjuda på - men man fick några prover och kunde skriva upp sig på en gratis 5-minuters konsultation (vilket vi inte gjorde) med experterna. Dessutom fick vi gå före även i VIP-kön för att vi skulle hinna i tid - bara det!


  • Och sist men inte minst - Goodiebagen! Skillnaden från förra året var inte bara att vi faktiskt fick en Goodiebag men även att den var riktigt välfylld! Men man var tvungen att säga till att man hade Diamantbiljett, annars fick man den "vanliga" Goodiebagen.


Det jag inte kan uttala mig om är modevisningen. Eftersom Akademiklinikens Master Class drog ut lite på tiden i väntan på en - manlig - tekniker (Fyra professionella kvinnor och inte en enda vet hur man sätter på en mikrofon - det är nästan så man skäms lite...) så var modevisningen nästan slut när vi kom därifrån. Men eftersom det faktiskt var en scen med en runway den här gången och det lät  som om kläderna t o m kom från de nominerade till Guldknappen, så verkar de ha bättrat sig även där.


När det nu faktiskt fanns plats att sitta vid stora scenen passade vi på att titta både på intervjuerna med stylisterna och med Veronica Maggio och Hanna Smeds. Intressant och kul!





Cetaphil-mannen förtjänar ett omnämnande! Modigt (eller också fick han otroligt bra betalt!) stod han där, i kroppsmålning, och delade ut prover på ett glatt och trevligt sätt.
 


Och så verkar det ha varit "kändisar" där. Annika blev lite upphetsad över ett gäng som varken Lena eller jag kände igen. Det visade sig att de var "kända från TV", närmare bestämt från Idol. Så... ok!


Vi var ganska nöjda med dagen - faktiskt - så vi hoppade över utdelningen av Guldknappen och gick därifrån lite tidigare. En av de saker jag tycker de kan förbättra ytterligare är att ha modevisningen och Guldknappen-utdelningen i anslutning till varandra. Förr om åren var alltid modevisningen och utdelningen höjdpunkten på dagen men nu känns det nästan som det kvittar. Vissa saker var helt enkelt bättre förr...

Så nu är ställningen att vi "antagligen" åker till Sweden FAB Day 2019.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

April-väder

Snacka om aprilväder! För två dagar sen kändes det så vårligt att jag tog den här bilden på väg till jobbet. Idag ser det ut så här: Tack oc...