lördag 15 juni 2019

Sörmländsk sommarutflykt

Idag startades förhoppningsvis en ny tradition när Linda, Niclas, Anders och jag gav oss iväg på en sommarutflykt till Sörmland för att - ja, inte direkt fira att Niclas inte jobbar ihop med Linda och mig längre, utan snarare fira att han har jobbat ihop med oss! 😊

Och eftersom Niclas numera jobbar på SMHI så hade han naturligtvis fixat perfekt väder till oss!

Vi hann med en hel del under dagen. Först hittade vi en jättetrevlig loppis i Siggetorp på vägen mot Julita (söderifrån). Linda lyckades hitta både en klänning och en korg men jag behärskade mig föredömligt den här gången.


Sen kom vi fram till underbara Julita och gick omkring och beundrade - och emellanåt luktade på - underbara pelargoner, rosor och pioner, bl a.





Men det fanns även ätbart som växte där, t ex rabarber...


...potatis och ehm... köttbullar? Det är nog Findus som lite optimistiskt har sått köttbullar till potatisen.


Även inomhus finns det en hel del att se på i Julita skans, som t ex i kyrkobyggnaden.




På vägen tillbaka stannade vi till vid ytterligare en jätteloppis, denna gång i Äsköping. Det fanns massor av saker man ville ha där men ingen plats i bilen för dem så inget köpt denna gång. 


Vi passade även på att äta på pizzerian i Äsköping. För mig blev det nog första pizzan på några år, självklart en Calzone med champinjoner (= dubbelvikt Capricciosa).


Och på vägen hem hann vi också med att besöka Niclas' älskade höns också.


En riktigt härlig dag med andra ord! Och vi har redan bestämt att vi måste göra tradition av det och åka på en sommarutflykt varje år, så det så!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

April-väder

Snacka om aprilväder! För två dagar sen kändes det så vårligt att jag tog den här bilden på väg till jobbet. Idag ser det ut så här: Tack oc...