måndag 14 oktober 2019

La Paz


Då har vi kommit fram till La Paz efter en sex timmar lång bussresa - i väldigt sköna bussar, faktiskt! Och La Paz är en riktigt speciell stad, den ligger som i en gryta och ser enorm ut - trots att alla säger att det bara finns c:a en miljon innevånare.



Vi kom fram igår eftermiddag och var trötta efter resan (+ att vi fortfarande befinner oss på 3800 meters höjd, vilken är ganska dränerande) så vi tog bara en sväng runt hotellet.



Men idag har vi åkt på en rundtur och sett det gamla vanliga (katedral från 1500-1600-talet, presidentpalatset och huvudtorget - som alltid heter Plaza de Armas, tydligen) men även åkt linbana över staden - som var riktigt häftigt - och besökt Måndalen, uppkallad efter att Neil Armstrong tyckte det såg ut som på månen där.



Vi hann även med konstnärskvarteren och Häxornas marknad, där man kan köpa gift att mörda sina rivaler med eller amuletter som ger kärlek, hälsa eller rikedom.



Imorgon, eller rättare sagt inatt, åker vi vidare till Santiago de Chile via Lima, så det är dags att gå och lägga sig och sova en smula.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tji fick vi

Nu när jag inte betyder garanterad undergång för Dolphins så fort jag visar mig på en basketmatch längre, har ödet tydligen hittat ett nytt ...