tisdag 25 augusti 2020

Avstånd

Visserligen har jag fått någorlunda ordning på mitt tillfälliga mobila bredband så jag kan jobba hemma men jag svänger ju förbi jobbet då och då i alla fall. Idag var en sån dag och jag passade på att kolla in de nya skyltarna som satts upp för att vi ska hålla avstånd till varandra.

Den första som mötte mig var denna:


OK, en cykels avstånd - det kan jag relatera till som hängiven cyklist.

Nästa skylt var den här:

Även denna kan jag, typ, relatera till. Jag vet vad en knölsvan är, även om jag aldrig har vågat mig tillräckligt nära en för att kunna mäta vingspetsar.

 Men så denna:

Den går helt över mitt förstånd! Nano.ljus-sekund? Den måste vara riktad mot de tekniska utbildningarna för jag är säker på att inte många andra förstår den. Dessutom verkar det enligt texten (om jag tyder den rätt) bara visa ett halvt avstånd, så att även om man räknar ut hur lång en nano-ljus-sekund är så ska man sen gånga den med 2. Matte, alltså! Jag ger upp! Jag håller mig till cyklar och knölsvanar, det får räcka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skymningsmusik

Tyvärr var det lite manfall pga sjukdom på gårdagens 1800 hos oss, så Maria och jag fick hålla ställningarna själva. Vi inledde med lite god...