lördag 2 oktober 2021

Fröken Julie

Det blir en riktig kulturvecka, det här - känns nästan som förr i tiden, alltså Före Coronan. Igår James Bond, idag Fröken Julie - precis som det ska vara.

Men vi grundade med att testa pinsa (!) på Don Luigi.


Det var riktigt gott men väldigt mycket mat, så jag orkade inte äta upp allting, tyvärr. Och det blir ett minus eftersom de inte hade te!


Sedan åkte vi ut till Löfstad. Vi kom lite tidigt så vi spankulerade omkring inne i slottet en stund och när vi kom ut igen var det världens kö. Det är inte bara vi som är utsvultna på kultur, verkar det som.

Men vi är väl vikingar! I alla fall Maria och Klas som fick hålla min plats i kön medan jag gick och pudrade näsan.


Och föreställningen var faktiskt väldigt bra! Jag är alltid orolig när det ska ges en klassisk pjäs att man ska ha "moderniserat" den - att Fröken Julie i stället för att vara grevens dotter ska vara ha blivit VD för ett tech-företag i Silicon Valley och Jean vaktmästare på företaget, eller liknande. Men som tur var så höll man sig riktigt troget till ursprungsmanuset och hade inte ens moderniserat språket. Underbart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Movement

Jag börjar nästan bli lite orolig. För andra gången i rad valde jag en pastellfärg till naglarna. Förra gången Luxio Marina och idag föll j...