söndag 21 januari 2024

Öppet hus

Det är mycket Louis DeGeer just nu. Jag var där på konsert i onsdags och ska dit på bok- och poddfestival nästa lördag och nu i helgen var det öppet hus som jag ju var tvungen att kolla in.

Vi hängde på låset när de öppnade och första programpunkten var en väldigt intressant föreläsning av Åsa Birgersson om husets och industrilandskapets historia.

Sedan var vi ju tvungna att kolla in vad som enligt uppgift är stans största restaurangkök. Och stort var det!

 
Det var även flera uppträdanden på olika platser, här kören från någon skolklass (jag uppfattade inte vilken skola de kom från men flera av mina arbetskamrater hade tydligen barn i kören)

 
Filippa Fiol och Filip Fagott var också där!

Det var många utrymmen man aldrig har sett - eller åtminstone inte tänkt på - förut. Som t ex den lilla utställningen om stans industrihistoria.
 

Man fick gå omkring i huset och se utrymmen man inte har sett förut. Det var en massa korridorer och trappor men man hade pilar att följa så man inte gick vilse.

I flera rum kunde man prova på att spela olika instrument. Jag var jättesugen men eftersom de flesta som ville prova på verkade vara i yngre tonåren kände jag mig inte som rätt målgrupp.

De hade flera olika tävlingar, bl a ett tipspromenad med fina priser som Johanna och jag hoppas på att vinna. Helst hade vi velat gå den rosa tipspromenaden för den var lättast men det fanns en övre åldersgräns på 15 år på den, så det fick bli den gula. Den var mycket svårare.

Sen hade vi sett det vi ville se så det blev en promenad hem i kylan istället. Men det var ett väldigt trevligt öppet hus!

2 kommentarer:

  1. Verkar ha varit ett bra Öppet hus. Kul att du fick sällskap av Johanna.

    SvaraRadera

I stället för picknick

Idag hade Ullis, Anneli och jag bestämt att vi skulle gå till Rhododendron-dalen på lunchen och ta med oss lite sallad att äta där. Men - vä...