tisdag 19 mars 2024

Förhandsvisning

Årets förhandsvisning på teatern har gått av stapeln. Förr i tiden hette det Abonnentkväll och var vid två tillfällen men det verkar inte finnas tillräckligt många abonnenter kvar längre...

Det bjöds på choklad och bubbel...

 
...och man fick två märken att identifiera sig med.

 

När det blev dags för "föreställningen" hittade vi en plats längst bak på första raden, där man såg riktigt bra.

Teaterchefen kom ut på scenen och visade upp sitt Jesus-komplex (hellre det än hans fetisch för skumgummisnoppar!). Det var för att han skulle frälsa oss till abonnenter, tydligen.

De ord som teaterfolk älskar mer än alla andra är "Europa-premiär", tätt följt av "Sverige-premiär" och "Nyskrivet". Alltså bjuds vi nästa säsong på en Europa-premiär i form av musikalen Beetlejuice och inte färre än tre nyskrivna (eller som skrivs nu) pjäser! Jag är alltid skeptisk till nyskrivna eller nästan skrivna föreställningar, eftersom de antingen aldrig blir av eller - om de blir av - alltid är någonstans mellan slätstrukna och urdåliga. Men vi får väl se.

En av de nyskrivna handlar om Zarah Leanders tid i Tyskland och det lät i alla fall som att dramatikern visste vad han pratade om. Vi får hoppas det.

Annars är det väl mest Beetlejuice man får hoppas på. Jag tyckte ju filmen var ganska underhållande, så jag hoppas de lyckas hålla sig i styr med skumgummisnopparna.

 

Den minst nyskrivna pjäsen, Titus Andronicus, har nog kommit med pga av det är en av Shakespeares minst spelade pjäser (ihop med Cymbeline) och vi utlovades hinkvis med blod och elände. (!)

Jag hoppas den i alla fall får kännas igen som Shakespeare och att Beetlejuice och Die Leander håller måttet. De andra två får vi väl se om vi kommer iväg på...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I stället för picknick

Idag hade Ullis, Anneli och jag bestämt att vi skulle gå till Rhododendron-dalen på lunchen och ta med oss lite sallad att äta där. Men - vä...