onsdag 28 december 2011

Utgrävning


Nu har jag hållit på i tre dagar med att rensa ur förråden i källaren och på vinden och jag är fullständigt svintrött på det! Igår var jag smart nog att börja röja på vinden eftersom jag inte visste om jag skulle ha så mycket träningsvärk att jag inte tog mig upp för trapporna idag. Och det var ju tur, för jag tog mig knappt upp på köksstolen när jag skulle äta frukost i morse! Det känns lite som en arkeologisk utgrävning, faktiskt: ”På vinden har vi hittat artefakter som härstammar från tidigt nittiotal och i källaren börjar vi närma oss det prekambriska skiktet, d v s golvet!”

Allt detta rensande har ju inneburit att jag inte har haft tid med sådant som gör livet värt att leva, t ex shopping. Ni kanske har märkt hur berömvärt återhållsam jag har varit när det gäller shoppingen den senaste tiden? Jag har bestämt mig för att koncentrera mig på att få ordning på flytten i första hand – det är massor som måste klaffa för att jag ska ta mig ur det här med förståndet intakt, så allting annat får sättas på sparlåga så länge!

Men å andra sidan har jag ju inte precis avgett något klosterlöfte, så idag när jag blinkande kravlade mig upp ur källaren och ut i ljuset för att fika med Maria passade jag på att ta en sväng i några affärer också.


 Två toppar Part Two från Åhléns, 249 kr/st (halva priset!)

 Röd klänning Prêt från Pagelle, 300 kr (999kr – 70%!)

 Kavaj Prêt från Pagelle, 600 kr (1999kr – 70%!)
 
Det var skönt att få bekräftat att man inte tappat greppet! Nu kan jag med gott samvete bege mig ner i källaren igen.

2 kommentarer:

  1. Hejsan! Du följde mitt råd! Att handla är sunt eller hur? Vilka fina kläder! Jag gillade mycket den röda klänning. I vilken affär köpte du den?
    När ska vi ses då?

    Glöm inte mig när du "spara" alla kläder du inte gillar i de svarta påsar... Jag kanske gillar nåt?
    Kram
    (Från en som jobbar!!)

    SvaraRadera
  2. Klänningen kommer från Pagelle - jag tror det finns en affär i Linköping också (i alla fall gjorde det det för ett par år sedan). Nästa vecka hoppas jag att jag har fått så mycket gjort med rensning och packning att jag kan börja leva igen. Jobbar du då också?

    SvaraRadera

Påskfika

När jag var barn var Långfredagen verkligen den längsta dagen på hela året - c:a  72 timmar lång. Eller, så kändes det i alla fall. Allting ...