Det är svårt att tro men mitt nya liv med matlagning håller faktiskt i sig fortfarande. Det enda problemet är att jag har dålig koll på hur matvaror uppför sig. Som t ex att frysta kycklingfiléer inte tinar på några timmar lärde jag mig igår kväll när jag egentligen skulle ha lagat till min Tom Ka Gai, så jag fick skjuta upp matlagningen till idag i stället. Men nu är det gjort! (Hörde jag en applåd?)
Jag vet inte hur ni andra gör men jag ser i alla fall till att läsa igenom receptet först och hacka, strimla, skiva och riva alla ingredienser i förväg, så man inte råkar ut för tidsnöd halvvägs.
Efter att hackandet, strimlandet osv hade tagit säkert upp mot en halvtimme, så tog själva tillagningen tio minuter.
Och gott blev det! Och vackert också, eller hur! Men nästa gång kan jag nog ta ännu mer kyckling och - faktiskt - lite mer chilli...
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Hitster
Det är alltid kul med ett spel man inte har spelat förut och igår fick vi testa på Hitster hos Marie. Jag är inget vidare på att komma ih...
-
Varning för äckliga bilder! Nu har jag testat KRY för första gången och jag måste säga att det gick över förväntan! Anledningen till detta s...
-
Jag lyckades ju köpa en jättestor smörgåstårta till i fredags och det blev en hel del över. Så nu har jag ätit smörgåstårta till frukos...
-
Jag tror jag tog ut mig förra veckan med jobb och tråkiga saker som cykelolycka och roliga saker som loppislunch och Virtual Reality för jag...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar