Det är svårt att tro men mitt nya liv med matlagning håller faktiskt i sig fortfarande. Det enda problemet är att jag har dålig koll på hur matvaror uppför sig. Som t ex att frysta kycklingfiléer inte tinar på några timmar lärde jag mig igår kväll när jag egentligen skulle ha lagat till min Tom Ka Gai, så jag fick skjuta upp matlagningen till idag i stället. Men nu är det gjort! (Hörde jag en applåd?)
Jag vet inte hur ni andra gör men jag ser i alla fall till att läsa igenom receptet först och hacka, strimla, skiva och riva alla ingredienser i förväg, så man inte råkar ut för tidsnöd halvvägs.
Efter att hackandet, strimlandet osv hade tagit säkert upp mot en halvtimme, så tog själva tillagningen tio minuter.
Och gott blev det! Och vackert också, eller hur! Men nästa gång kan jag nog ta ännu mer kyckling och - faktiskt - lite mer chilli...
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Kalla slingor
Så här års är alltid håret så trist och livlöst och det vill till lite professionell hjälp. Dags för slingor, alltså. Så här såg det ut när ...
-
Varning för äckliga bilder! Nu har jag testat KRY för första gången och jag måste säga att det gick över förväntan! Anledningen till detta s...
-
Jag får inte finnar ofta men när jag får det är det alltid stora monsterblaffor på väldigt framträdande ställen. Som nu till exempel! Det ha...
-
Jag tror jag tog ut mig förra veckan med jobb och tråkiga saker som cykelolycka och roliga saker som loppislunch och Virtual Reality för jag...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar