torsdag 27 juni 2019

Östgöta sommartripp 2019, del 1

Anneli och jag brukar åka på en (eller två!) road trips runt Östergötland varje sommar och i år är inget undantag. Den här gången bestämde vi oss för att åka en åt ett håll vi inte brukar åka, nämligen söderut (-ish). Det gick sådär - de första två ställena vi hade tänkt besöka visade sig vara 1) nedlagd och 2) stängt. Det tredje stället - Stafsäter glass - var tack och lov öppet. Där inledde vi med att titta på när de jobbade en stund...



... men inte så länge eftersom vi vid det laget var jättehungriga. Så det fick bli glass till lunch. Min var oreo-glass och lönnsirap och pekan-glass. Det var gott!


Efter det åkte vi till Bjärka-Säby (Nya slottet) som hade ett trevligt café men eftersom vi var fulla av glass så orkade vi inte fika, utan gick bara omkring och beundrade slottet utifrån en stund. (Det var abonnerat så man kunde tyvärr inte gå en visning inne)


Vi var inte jättemycket hungrigare efter det men vi tog oss i alla fall till Stiftsgården Vårdnäs, där vi drog ner medelåldern på gästerna rejält. Men maten var väldigt god!


Och utsikten var inte dålig, den heller!


På Löt gårdsmejeri försökte vi prata lite med getterna men de skulle precis till att mjölkas och var inte ett dugg intresserade av att hänga med Anneli och mig.


Som tur var så var butiken öppen och där fick man inte ens börja handla innan man hade smakat på i princip allt.


Jag tyckte bäst om salladsosten med medelhavssmak så den köpte jag. Dessutom köpte jag svart änglate på Vårdnäs och Lime Curd på Stafsäter. Det var dagens shopping.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Movement

Jag börjar nästan bli lite orolig. För andra gången i rad valde jag en pastellfärg till naglarna. Förra gången Luxio Marina och idag föll j...