söndag 20 oktober 2019

Hemma igen



Äntligen hemma! Efter 13 tim 55 min flygning från Santiago till Paris, 5 tim 50 min väntan i Paris, 50 min flygning Paris-Amsterdam, 3 tim 30 min uppehåll i Amsterdam och - slutligen 1 tim 45 min flygning Amsterdam-Linköping (vad blir det? 26 tim?) så var man minst sagt mör när man kom hem strax före midnatt i fredags. Jag gick ganska omgående och lade mig och vaknade igen 13:20 i lördags! Inte för att jag var pigg då, utan kände mig snarare helt bombad. Idag, söndag, börjar jag så smått känna mig som människa igen. Jag har börjat packa upp så smått (är inte klar än) och har hittills hittat:

Lite vin från Concha y Toro.


Vinglaset vi fick vid provsmakningen. Jag är helt fascinerad att det höll hela vägen!


Min Pachamama (Moder Jord), huvudgudinna i Anderna, som jag köpte på Häxornas marknad i La Paz. Hon är inlindad i färgad Lama-ull som ska ge lycka och välstånd (hoppas jag!)


Längre har jag inte kommit. Får se om det döljer sig några andra inköp i väskan när jag tömmer den.

Även om jag var superseg när jag vaknade igår så lyckades jag stappla ut på en promenad i parken och där hade det hänt en hel del sen senast. Men vackert är det!


Och förresten, vi verkar ha lämnat Chile i grevens tid! Hörde på TV att det har utlysts undantagstillstånd pga protesterna mot regeringen. Skulle vi ha åkt senare kanske vi inte hade kommit iväg...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skymningsmusik

Tyvärr var det lite manfall pga sjukdom på gårdagens 1800 hos oss, så Maria och jag fick hålla ställningarna själva. Vi inledde med lite god...