torsdag 17 oktober 2019

I Djävulens källarhåla

Idag åkte vi på en tur till vingården Concha y Toro, som ligger i Maipo-dalen strax utanför Santiago och är Sydamerikas största och världens femte största vinproducent.

Ingen bor numer i det vackra huset som ligger så fint men man kan gå omkring i trädgården och beundra den.

Där finns en liten vingård med rankor av alla vinsorter Concha y Toro gör vin på.

Utanför gården odlas tusentals hektar av Cabernet Sauvignon - den druva som odlas i Maipo-dalen. Andra druvor odlas på andra platser, t o m i Napa Valley i Kalifornien!

Den kunnige (och coola!) guiden Luis visade oss runt på området och demonstrerade hur vintillverkningen går till.

Inget besök i en vingård är komplett utan ett besök i vinkällaren och här fick man dessutom se Djävulens bild på väggen i hans källarhåla.Självklart ingick även vinprovning och vi fick prova tre olika viner, ett vitt och två röda. Casillero del Diablo är deras mest kända och mest populära vin men långt ifrån deras finaste eller dyraste.


Eftermiddagen tillbringades i den trevliga stadsdelen där hotellet ligger. Det finns gott om varuhus och affärer här men tyvärr har vi inte någon av oss mer plats i resväskorna, så det blir mest fönstershoppande. Men äta på mysiga ställen kan man ju alltid göra.

Och i morgon börjar vår låååånga resa hem...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Spännande shopping

Det är alltid lika spännande att shoppa på johnells.se - ska man få det man beställde ? Förra veckan hittade jag en fin blus och ett par vi...