söndag 3 mars 2024

Bränn dessa rader

 
Lite kultur så här på söndagseftermiddagen. Bränn dessa rader - en gripande historia om Sovjetstatens förföljelser, brott mot mänskliga rättigheter och undertryckande av åsikter och opposition (ungefär som i dagens Ryssland, faktiskt! Plus ca change, plus cést la même chose!) och poeten Anna Achmatova och vissångaren Vladimir Vysotskij.

När Maria och jag var på Hallarna med Riksteatern senast och såg Blåst på semestern  upptäckte vi att baren/restaurangen var öppen och att man kunde äta/fika där innan och under föreställningen. Alltså tog jag för givet att man kunde det idag också och hade lurat i Annika och Ulf det. Så vi var där i god tid innan föreställningen för att vi skulle hinna med lite fika. Men icke! (Det verkar vara väldigt random när det går att fika och inte...) Så, hungriga som vi var, trippade vi över gatan till Coop och köpte varsin macka och lite dricka och tog med tillbaka till Hallarna.

 
Faktum är att mackorna vi köpte var riktigt goda, så ingen skada skedd, men man lär nog inte kunna lita på att det finns något att köpa där vid kommande föreställningar.

 
Och, som sagt, föreställningen var väl värd att se - och höra, när inga hungriga magar förstörde den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Pingstafton på torpet

Det var Pingstafton och Linda och jag var inbjudna till det söta lilla torpet någonstans i närheten av Ödeshög. GPS:en kunde inte hitta adre...