måndag 16 september 2024

Liten sovrumsmatta

Eftersom jag har numera har mattan som låg i sovrummet i gamla lägenheten i vardagsrummet, så tyckte jag att det inte var lika mysigt att kliva ur sängen på morgnarna. Men så hittade jag den här söta lilla kelim-mattan på Auctionet och slog till! Nu - 548kr (inkl avgifter) senare är den min. Och det visade sig att den fanns på Auktionsverket här i stan, så jag behövde inte ens betala frakt!


Så nu ligger den där nedanför sängen och är både söt och värmer mina små fossingar😍

lördag 14 september 2024

Helgmys

 
Nu när jag bor så bekvämt mitt i smeten bland en massa restauranger måste jag ju utnyttja det. Så det fick bli en pizza Romana från Athena i kvarteret ovanför. Avnjutes förstås till det senaste avsnittet av Morden i Brokenwood. Mysfaktor = Hög!

torsdag 12 september 2024

Beetlejuice



Första föreställningen på teaterabonnemanget i år var Beetlejuice (Europa-premiär, minsann!). Jag hade faktiskt ganska höga (nåja, medel till höga) förväntningar och jag måste erkänna att jag ändå blev positivt överraskad.

  
Suveränt spel, suverän sång, riktigt skaplig musik och en story som var betydligt djupare och mer genomtänkt än i filmen. Och inte en lugn stund. Härifrån kan det bara gå utför! Titus Andronicus nästa - jag bävar...

onsdag 11 september 2024

Onsdag med tisdagsoutfit

Idag har det inte hänt någonting mer än att jag har gått genom regnet till jobbet och sen hem igen, så jag slänger in en outfit-bild på outfiten från igår. Kavaj och sidensjal från second hand.

 

Det jag försöker gömma bakom ryggen är en påse med en druvklase jag fick av Klas - en Klas-klase 😂. När han hörde att Maria och jag hade smakat på druvor på Vånga Wine, så ville han att jag skulle jämföra med hans druvor. Och de var både finare och godare.

Bokslut

Höstens första (för oss i alla fall) Riksteaterföreställning var Bokslut i Åby Folkets Hus. Vissa tyckte det var lite kul att Teater Allan hade en speciellt dekorerad bil.

 
Man blir ju sällan besviken på Riksteaterns föreställningar (till skillnad från vissa andra teaterinstitutioner jag skulle kunna nämna) och det blev man inte här heller. Bokslut var både rolig och rörande och hade ett lyckligt slut - i alla fall för några...

 
Men min selfie-kompetens har inte blivit bättre. Jag var säker på att jag såg Annika när jag tog fotot men här ser hon ut att huka bakom termosen!


Fikat och framförallt fikabrödet var i alla fall riktigt gott, även om vi som vanligt fick hålla med tepåse själva...

måndag 9 september 2024

Plommon

Maria hade med sig en påse bamse-plommon till mig igår och det är inte så många kvar idag.😋


Undrar hur många plommon man kan äta utan att magen protesterar? Jag kanske får reda på det under natten...

söndag 8 september 2024

Östgötadagarna 2024 - Söndag

Östgötadagarna pågår ju som tur är i två dagar - så man hinner med mer. Igår var det Fab4 som roade sig sydväst och idag var Dynamiska Duon och gjorde nordväst osäkert. 

Jag var nästan lika dålig på att fota idag som igår men några bilder fick jag till.

 
Vi inledde i Skärkind med fika på Galleri Li och ett besök i Skärkind kyrka. Det var en väldigt vacker (och stor!) kyrka. Bilden gör den tyvärr inte rättvisa.

Utanför kyrkan fanns det en "frälsarkrans"...

...med "pärlor" som ska ge tröst och livsglädje. Lite gulligt!


Det fanns en liten loppis bredvid galleriet också. Det blev ingenting köpt där men jag blev lite imponerad av kjolen som var sydd av en skinnkjol och gamla slipsar...

 
Efter besök på några hembygdsföreningar (utan foton) svängde vi förbi Åkerby gård, där vi hade hört att Lingon och Dill erbjöd god mat från grillen.

 
Och det var verkligen god mat - jag valde en "burgare" med fläskkarré och Maria en med pulled pork.

 
Mätta och belåtna begav vi oss till Vånga Wine, där guidningarna egentligen var över men de förbarmade sig över oss och vi fick en visning i alla fall.

 
Vi fick smaka på de olika druvorna men tyvärr får man ju inte köpa vin - än! Med lite tur kanske man kan köpa med sig en flaska hem nästa år...


Vårt sista stopp var på Kapten Billes i Norsholm, där de bara hade två glassmaker kvar, så det blev jordgubb- och fläderblomssorbet för mig och blåbärsglass för Maria.


Och vi hade som vanligt tur med vädret!😊

lördag 7 september 2024

Östgötadagarna 2024 - Lördag

Jag får nog skärpa mig! Jag har aldrig fotat så lite på en Östgötadag förut. Och inte en enda bild från Borensberg, där vi inledde vår dag. Som tur var fotade Niclas i alla fall när vi åt lunch...

 
Men jag kom i alla fall ihåg att fota när vi, efter att ha besökt ett antal loppisar, butiker och ett museum i Borensberg och Skänninge, kom Centralkonditoriet i Väderstad (en favorit i repris).

 
Och Linda kom ihåg (efter bara liite påtryckning) att fota när vi lastade ur alla mina köp ur hennes bil. Stegen har jag planer för i sovrummet MEN jag köpte en hel del annat också, t ex...

 
...honung - obligatoriskt på Östgötadagar men såsom varande storkonsument av honung passar jag på så fort jag får en chans!

 
Jag hittade även fyra st handdukar (70x140) för 40kr...

 
...och två sidensjalar för 20kr/st.

 
Även tre tallrikar, fyra sopptallrikar och fyra skålar från Lasse Åberg för 400kr fick följa med hem.

 
Däremot köpte jag inte en enda grönsak. Det behövdes inte - för Linda och jag fick varsin påse med en massa godsaker av Niclas och Anders.

 
Mums! Nu ska jag bara räkna ut vad jag ska göra med dem.

Och i morgon är en annan dag...

torsdag 5 september 2024

Stil-kurs

Det där med styling är svårt, alltså! Hur gärna jag än vill vara wild and crazy och matcha blommiga shorts med rutig kavaj och gummistövlar, så törs jag inte riktigt ta ut svängarna ordentligt.

Men nu ska det förhoppningsvis bli ändring på det. Jag har nämligen anmält mig till ett digitalt stilprogram (StyleMe) som Lindex ger och där utlovas stil efter fem veckor. Nöjdhet efter 7 dagar eller pengarna tillbaka utlovas.


Så vänta bara tills kursen är över, då ska ni få se på grejer! 


Och för att vi ska kunna jämföra före-efter kursen så slänger jag in en bild på dagens outfit:

tisdag 3 september 2024

Tradera-handskar

För flera år sen, när jag tappade bort mina älskade Odd Molly Glow-handskar, gick jag in på Tradera och lade in en sökning Odd Molly-handskar. Sen glömde jag totalt bort det - framförallt som jag hittade mina borttappade handskar redan dagen efter (de låg på pakethållaren på cykeln!).

Men förra veckan dök det upp en avisering från Tradera att det fanns ett par Odd Molly-handskar tillgängliga. Det var de här:


Dem kunde jag ju inte motstå, så jag budade 400kr och vann! Och nu idag anlände de och de var precis så fina som förväntat.

Så nu längtar jag till hösten, alltså den riktiga hösten, så jag kan börja ha handskar på mig...

måndag 2 september 2024

Clivia-separation

Eftersom fönsterbrädena i min nya lägenhet är smalare än i den tidigare och jag inte har hittat någon annanstans att ha min gamla clivia, har jag fått komma på en annan lösning.
 

Dessutom visade det sig att den gamla arbetshästen hade fått två nya "bebisar" sen jag planterade om den senast. Jag vet inte om det är för att den börjar bli gammal men numera sitter bebisarna så tätt inpå "mamma-plantan" att det nästan är omöjligt att få loss dem utan att något går sönder.

 
Jag lyckades i alla fall få med mig några små rötter till den ena bebisen.

 
Och den ser ganska pigg ut i sin nya kruka.

 
Den andra bebisen blev lite "knäckt" när jag försökte få loss den, så den får vi se om den överlever.

 Den har inte dött än i alla fall...

 
Men mamma-plantan får nog gå till de sälla jaktmarkerna - eller åtminstone till biogas.


Det känns dock lite sorgligt. Jag tror jag har haft den i nästan 25 år och den har levererat fina blommor hela tiden...

Liten sovrumsmatta

Eftersom jag har numera har mattan som låg i sovrummet i gamla lägenheten i vardagsrummet, så tyckte jag att det inte var lika mysigt att kl...