tisdag 6 december 2011

Spiraltrappa

Igår på väg hem från jobbet råkade jag (som vanligt!) kasta en blick upp mot min nya lägenhet och tyckte att jag såg något nytt genom fönstret. Så i morse smög jag mig in för att utforska. Det visade sig att de har monterat spiraltrappan till loftet.



Och den är enorm! Och vit! F-n också, det hade ju inte jag räknat med, jag såg framför mig en smäcker, svart liten diskret trappa som knappt syntes men jag får visst tänka om, märker jag. Dessutom kommer även räcket på loftet att vara i samma vita stil och inte ett smakfullt järnräcke som jag drömde om. Rena julafton för shabby chic-brigaden men inte direkt min kopp te! (Det ser mer ut som sådana där grindar man sätter upp när man har småbarn och inte vill att de ska ta sig in i vissa rum. Jag minns att vi hade sådana när Jocke var liten. Inte för att det hjälpte - han lyckades ta sig in i mitt rum i alla fall!)

Men det finns väl inget att göra mer än att gilla läget och försöka minimera skadorna när jag väl har flyttat in! Kanske kan jag måla både trapp och räcke i svart! Undrar vad det skulle kosta att be en smed göra ett nytt räcke och en trappa? I alla fall, det är ju positivt att det verkar gå framåt med bygget...

2 kommentarer:

  1. Du har väl sett att dom auktionerar ut stora smidda järngrindar på Lauritz? Skulle va lite till räcke det!

    SvaraRadera
  2. Har faktiskt funderat på det! Men de grindarna är så attans höga i mitten att jag inte tror att det blir snyggt, tyvärr. Men... jag kanske skulle kolla igen :-)

    SvaraRadera

Skymningsmusik

Tyvärr var det lite manfall pga sjukdom på gårdagens 1800 hos oss, så Maria och jag fick hålla ställningarna själva. Vi inledde med lite god...