lördag 31 augusti 2024

Lördagsbesök


Idag fick jag besök från Stockholm av Lena som kom för att träffas och inspektera min lägenhet. Hon hade med sig inflyttningspresent i form av gott te och en ask praliner. Teet finns kvar men pralinerna försvann mystiskt (de var jättegoda!)

Efter okulärbesiktning av lägenheten lunchade vi tonkatsu på Tao Noi och passade även på att svänga förbi några favoritaffärer. (Man måste ju visa de viktigaste sevärdheterna när man får utsocknes besök!) Och till slut hamnade vi på Täppan för lite eftermiddagsfika.

 
I början på veckan såg väderprognoserna ut att varna för skyfall men som tur var visade de fel som vanligt och vi hade riktigt fint sensommarväder.

Och, förresten - min lilla lägenhet fick Godkänt!😍

torsdag 29 augusti 2024

Nyklippt

Jag minns inte när jag klippte mig senast men det var före sommaren - i slutet av maj, kanske. Och håret hinner växa en hel del på tre månader.

 
Det känns alltid mycket fräschare när man är nyklippt.

 
Men, eftersom det var så länge sen sist, så var jag lite orutinerad och glömde ta en före-bild. Så det får bli en bild från matchen i måndags. Nog ser man att håret - framförallt luggen - var mycket längre då!

onsdag 28 augusti 2024

Sista sommarglassen?

Är det här sista glassen för i sommar?


Kanske! Det sägs att det ska bli kallare. Så jag tänkte i alla fall ta det säkra före det osäkra och skämma bort mig med en mjukglass.

Och är det inte sista glassdagen och det kommer fler framöver så är det helt OK ...

tisdag 27 augusti 2024

Catwalk Potential

Behövde jag en vit t-shirt till? Nej! Behövde jag en vit t-shirt med kattryck och texten Catwalk Potential? Jajamensan! 

Den här söta katt-tischan kostade 71,98kr, nedsatt från 159,95kr på Booztlet och jag kunde bara inte låta bli!

IFK-Mjällby

 
Det är väl lika bra att riva av plåstret med en gång och säga: IFK vann inte!😭

 
Det är inte så lätt att vinna när man spelar som krattor i princip hela matchen... Mjällby, däremot, spelade alldeles för bra (förutom när de var offside).

Men IFK spottade i alla fall upp sig mot slutet och vi fick i alla fall jubla en gång! (Mjällbys 20 supportrar på plats fick jubla två gånger)

 
Och inte nog med att IFK inte vann, jag fick inget sms heller!

fredag 23 augusti 2024

Cykelservice

 
Nu brukar ju inte jag cykla till jobbet eftersom jag numera bara har två kvarter dit hemifrån (och det är uppför hela vägen!). Men idag när vi hade en "Ta cykeln till jobbet"-dag där det erbjöds gratis service då passade jag på. Dessutom blev jag inkallad att hjälpa till med registreringen av cyklar som vikarie för en kollega som hade lyckats dubbelboka sig (Eller också hade han ingen lust att åka hit ända från Grannstaden!)

När jag kom dit strax före kl 8 var torget där vi skulle hålla till öde och tomt.

Men redan en kort stund därefter började cyklarna anlända. 

Och snart var torget fullt av folk och cyklar.

Det var cykelföretaget Sportson (som inte verkar finnas här i stan, bara i Grannstaden) som stod för servicen. De hade satt ett tak på 50 st cyklar för att de skulle hinna med att serva alla. Jag passade naturligtvis på att prångla in min cykel som nr 1, så den var den första som blev servad.


Antingen var killen som servade min väldigt långsam eller också var det väldigt mycket att göra med den för den andra killen hann med tre cyklar innan min var klar. Jag fick lite skäll för att den saknade reflexer, så jag får väl ta en sväng till närmaste cykelaffär och köpa några. Annars verkar den vara ok förutom att jag inte har någon handbroms (det var antagligen inte uppfunnet när den tillverkades!) och att kedjan var sliten.

Och nu är den servad och klar och har t o m fått ett nytt, fint sadelskydd!


Så nu kan den stå i cykelförrådet i källaren under vintern utan att behöva skämmas inför de andra cyklarna där...

torsdag 22 augusti 2024

Persienn-perfekt

De senaste veckorna har det varit spurt på lägenhetsfix (antagligen för att alla hantverkare har kommit tillbaka från semestern!) Det senaste är mina persienner.

Som tur är har det ju varit sommar så att jag har kunnat ha balkongdörren öppen dygnet runt, annars hade jag retat ihjäl mig på den trasiga persiennen som för tankarna till en knarkarkvart:

 
Men nu kan jag stänga den utan att gråta. Thomas från PE-TE Persienn var här idag och fixade till alla mina persienner - så nu ser det fint ut!

 
Även sovrumsfönstret fick nya persienner! Där var det inte lika illa - mera som en knarkarkvart i vardande:

 
Men även där ser det nu helt respektabelt ut:


Det kanske inte verkar som någon jätteförändring men för mig som bor här känns det jätteskönt att ha fått det gjort. Som om att "nu är det verkligen jag som bor här!"

Nu återstår bara att försöka räkna ut vad jag ska göra med köksfönstren, vad jag ska ha på väggarna och skaffa nya gardiner.

onsdag 21 augusti 2024

6 rätt igen!

Ibland blir man bara så trött... Efter flera veckor med 0-3 rätt så får jag helt plötsligt sex rätt på V75 och hur mycket är utdelningen då?


Det kanske vore bättre om jag sparade den där 50-lappen varje vecka!

Flugfritt

Mina arbetskamrater beklagade sig över att de hade så många bananflugor och andra småflugor hemma så här års. Och då kom jag på att jag inte har sett en enda liten fluga än. Undrar vad det kan bero på?

Men så råkade jag gå för nära mitt köksfönster och titta ut och då förstod jag!


Det ser kanske ut som starar eller andra fåglar som flyger omkring över husen men det är faktiskt småflugor som sitter fast i spindelnätet utanför fönstret. Inte undra på att jag inte har några flugor inne... 

Och faktum är att när jag kollade på nätet dagen efter - så fanns det inte en fluga kvar där! Däremot verkar det finnas en väldigt mätt spindel där ute någonstans...

tisdag 20 augusti 2024

Badrummet

Det är mycket lägenhet nu (och har varit sen flytten) men nu börjar det bli klart så smått.

I veckan kom Kenneth och Sten-Åke från Veterankraft och hjälpte mig i badrummet. Jag fick ju (felaktigt) för mig att jag ville ha tvättmaskinen och torktumlaren bredvid varandra när de levererades men ångrade mig i princip omedelbart (men för sent för att få det gjort direkt. Men nu är det fixat!

Så här såg det ut förut:

 
Och så här såg det ut direkt efter:

 
Och då blev det ju en trevlig, rymlig plats ledig där man kunde...

 
...ställa skåp Idåsen från Ikea!


Den är egentligen ett kontorsskåp men man får inte vara så begränsad. Den passar alldeles utmärkt i badrummet också. 

Och jag passade på att be Kenneth och Sten-Åke att sätta upp en tvättlina i badrummet också. Eftersom vi inte har något torkrum i föreningen (bara ett fjuttigt torkskåp) och jag inte har något trappräcke i nya lägenheten, så behöver jag någonstans att hänga tvätt.

Så, nu är det inte mycket kvar innan lägenheten helt känns som hemma - lite nya persienner, gardiner och någonting för fönstren i köket. Sen kan jag koppla av ända till nästa vår/sommar när balkongen ska pimpas...

måndag 19 augusti 2024

Pimpade garderober

Jag vet inte varför men jag har en enorm motvilja mot att ha vita garderober hemma. Ett problem som jag brukar lösa genom att tapetsera dem. Så här såg t ex garderoberna ut i min gamla lägenhet:


Då gjorde jag det själv men den här gången tänkte jag ta in experthjälp eftersom jag hade lite dyrare fototapeter nu.

Så Juan från Veterankraft kom hit och fixade mina garderober i hallen (och en dörr) och sovrummet!

Men, orutinerat nog så glömde jag ta före-bilder så jag fick leta som en galning för att hitta något som jag kunde visa skillnaden med. När det gäller hallen lyckades jag hitta den här bilden från mäklarens broschyr:

 
Så såg det alltså ut innan och...

...så här ser det ut nu, mitt fina Banksy-collage:

Är det läckert eller är det läckert!
 
Tyvärr lyckades vi inte få fast låset på toalettdörren igen men jag ska ta itu med det när jag känner att jag har tid. Annars får det vara. Huvudsaken är ju att handtaget sitter där det ska.

Men... samma sak med garderoberna i sovrummet. Inga före-bilder fanns där heller. Till slut lyckades jag hitta en bild som Jeanette tog när hon hjälpte mig skruva ihop dem.

 
Men efterbilden kom jag i alla fall ihåg - den ser ut så här:

Det är en panoramabild, därför är den lite rund.

Jag är så otroligt nöjd med båda! (Och Juan var så noga och så duktig att det är praktiskt taget omöjligt att hitta skarvarna i tapeterna.)

Sen kanske jag får hicka när jag får fakturan men det får det vara värt.

lördag 17 augusti 2024

Årets kickoff

I torsdags var det dags för årets läsårskickoff. I år var den i vår egen stad så slapp sitta och åka buss till Grannstan och de fick komma hit istället. 

Ofta består dessa heldagar av en massa tråkiga föreläsningar men i år var en föreläsning riktigt intressant. Den handlade om AI.

Jag lärde mig en hel del om det, framförallt att de som vet mest om det anser att det inte går att lita på.

 
Annars är nog det roligaste med de här dagarna att man får träffa arbetskamrater som man kanske inte träffar så ofta.

 
Och i år var även maten inte bara ätbar utan väldig god, till skillnad mot förra året när den var i det närmaste oätlig. Lunchen gick så snabbt att jag glömde fota maten men den var god. Och middagen var väldigt god, fjällröding med sandefjordsås - mums!

 
Efterrätten var Semifreddo med hallon och slank ner den också.


Och jag visade upp mina fina naglar som matchade min outfit perfekt...
 

onsdag 14 augusti 2024

Posh

Dags för ny nagelfärg igen. Det hade kommit några nya färger men de kändes mer höstiga än jag tyckte vädret krävde. Så det fick bli en favorit i repris, nämligen Posh.


För den här gången valde jag faktiskt färg efter vad jag planerar ha på mig imorgon.

tisdag 13 augusti 2024

Skärlöta

Här är gänget som aldrig tröttnar på Möllky - eller god mat! Årets sista (?) utomhus-spelkväll gick av stapeln på Anettes "sommarställe" i Skärlöta.

Först fick vi jättegoda hemgjorda pizzor med jättegoda tillbehör.

 
För att få plats för fikat efteråt började vi spela Möllky direkt efter maten.

 
Som vanligt gick det ibland bra och ibland inte alls att träffa några klabbar och jag låg sist ett bra tag. Men, som genom ett mirakel, lyckades jag komma ifatt och hamna på en hedersam (tycker jag själv) delad andraplats.

 
Efterrätten var en supergod svartavinbärskaka. Bilden gör den inte rättvisa, tyvärr!


Och dessutom fick jag en massa goda plommon av Marie med mig hem!


Nästa gång blir det hos mig och då ska lägenheten okulärbesiktas för första gången av gänget. Så det blir alltså inomhus, förutom en kort stund när alla ska trängas på balkongen för att beundra utsikten.

måndag 12 augusti 2024

Först på Subway

Hela semestern har jag spanat omkring utanför den gamla Direkten-lokalen på Kungsgatan för att se när Subway öppnar där och idag när jag gick hem från första jobbdagen efter semestern: 

 
Jag var naturligtvis tvungen att sticka in huvudet och fråga om de hade öppnat och det hade de! Det visade sig att jag var första kunden!

De smygöppnade idag så att den alldeles nyutbildade personalen ska hinna bli varma i kläderna innan den "stora" öppningen längre fram. Så jag fick rena VIP-behandlingen och blev bjuden på en kaka i egenskap av premiärkund.


Så nu har jag ytterligare ett matställe inom två kvarter från lägenheten men jag vet inte exakt hur många de är. Jag slutade räkna efter 15 st...

Liten sovrumsmatta

Eftersom jag har numera har mattan som låg i sovrummet i gamla lägenheten i vardagsrummet, så tyckte jag att det inte var lika mysigt att kl...